Groots assortiment uit compacte bakkerij
In de centrale bakkerij in Ootmarsum komt de geur van vers brood en banket je al van enige afstand tegemoet. In de efficiënt ingerichte ruimte werken vijf broodbakkers en vier banketbakkers. Het team is onlangs uitgebreid.
Dagelijks rijden drie chauffeurs af en aan naar onze vijf vestigingen. Met vers, ambachtelijk gebakken brood, speciale broden en heerlijk banket. Deze manier van werken heeft eigenlijk alleen maar voordelen: het Twents Broodhoes biedt een groter assortiment en kan efficiënt werken.
Ervaren team van bakkers
Bakker Harm Wantia: “Af en toe is het een logistieke uitdaging, maar tot nu toe lukt het altijd! Onze ervaren bakkers weten precies wat ze moeten doen. In de toekomst staan we zeker open voor een wat ruimere locatie. Ik houd mezelf in toenemende mate bezig met de ‘andere kant’ van de zaak: inkoop, calculatie en administratie. Met een gerust hart vertrouw ik ons team de bakkerij toe.”
Dat een bakker vroeg op moet staan, is algemeen bekend. Hans van Benthem lacht: ”De banketbakkers beginnen om 05.00 uur, daarnaast werken we met team broodbakkers van 22.00 uur – en aan het eind van de week vanaf 19.00 uur - tot ’s ochtends ca. 06.30 uur. Want dat is het tijdstip dat de wagens klaar staan om geladen te worden voor het bevoorraden van alle vestigingen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat alle winkels, bij het openen van de deuren ’s ochtends steeds weer beschikken over vers brood en banket!”